fbpx

"Tärkeintä on auttaa yrityksille
rakentamaan kannattava strategia
menestyksellisesti"

Elena Sonne – Business Coach ja tulkki

Moikka!

Olen Elena Sonne, kouluttaja ja liiketoiminta-strategian valmentaja ja Suomi-Venäjä-Suomi tulkki ja kääntäjä. Tällä hetkellä toimin yrittäjänä yrityksessäni Elena Sonne / Sonne Consult

Olen ollut yrittäjänä jo vuodesta 2007. Vuosien aikana olen suorittanut useita tutkintoja mm. Radioelektronikan Diplomi-insinööri, yrittäjän erikoisammattitutkinnon, matkailualantutkinto, kielentutkinto ja olen Tradenomi.

Tällä hetkeellä yritykseni tarjoaa uutta teknologiaa hyödyntävät koulutukset, sparraukset ja konsultaatiot pienyrityksen liiketoiminnan, myynnin ja markkinoinnin rakentamisesta.

Pääpaino aloittavien ja pienyrittäjän on brändi- ja markkinoinnin strategiaan ja sitä kautta tulokselliseen myyntistrategiaan, joka pohjautuu sinisen meren  (erottautuminen kilpailijoista), asiakaslähtöisen sisältömarkkinointiin, myyntisuppiloon sekä asiakkaan ostopsykologian myynnissä ja markkinoinnissa.

Mistä kaikki alkoi... Yrittäjän tarina

Digital Business Coach

Lapsuuden aikana haaveilin monista asioista, esimerkiksi matkustelusta, halusin tutustua eri paikkoihin, maisemiin ja kulttuureihin. Ammatillisesti haaveilin opettajan ammatista, sitten lääkärin ammatista ja lopulta kaikkein pisimpään stylistin urasta. Opettajaa minusta ei sitten tullut. Opiskelin Leningradin polyteknisessä YKK:ssa radioelektroniikkaa ja suoritin DI- tutkinnon, isän ja äidin toiveesta. Se ei ollut varsinaisesti oma valinta, mutta siihen aikaan Venäjällä tuntui siltä, että ilman korkean asteen koulutusta elämä olisi pahasti pielessä. 

Tämän jälkeen menin naimisiin ja muutin Suomeen asumaan, ensin Pohjois-Karjalaan ja esikoisen syntymän jälkeen Vantaalle. Suomessa opiskelin ja suoritin useita tutkintoja DI –tutkinnon lisäksi, opiskelin mm. markkinointia ja viestintää, suoritin yrittäjän erikoisammattitutkinnon sekä johtajan- ja tulkin tutkinnot.  Helsingissä tein koulutukseni mukaisia töitä radioelektroniikan maailmassa noin 6 vuotta. Vaikka töiden vuoksi jouduimme asumaan Vantaalla, niin sydän meillä oli aina Pohjois-Karjalassa. Eli perheemme päätavoitteena oli palata Pohjois-Karjalaan, ja niin tapahtuikin.

Elena Sonne Venäjällä
Digikoulutukset

Rakensimme omakotitalon Ylämyllylle ja toisen lapsen syntymän ja äitiysloman jälkeen menin Perloksen palvelukseen. Perloksessa toimin kouluttajana ja rakensin erilaisia koulutuksia, erityisesti laatukoulutuksia; 5S-koulutukset ja ISO-9001 sertifiointi. Työskentelin myös prossien optimointi- ja hallintatehtävissä. Perloksen lopetettua toimintansa Pohjois-Karjalassa, päätin ryhtyä tekemään samanlaisia projekteja jatkossa oman yritykseni kautta. Näin minusta tuli asiantuntia-yrittäjä. Toimin pääasiassa Tiedepuistolla, mutta toiminta-alueena oli koko Suomi. Liiketoiminnan painepisteenä oli kansainvälistyminen ja Suomi – Venäjä – Suomi projektit. Parissa vuodessa sain paljon referenssiä sekä kansainvälistymisestä että Suomi-Venäjä-Suomi projektien osalta.

Kesällä 2008 tutustuin Tiedepuiston Oasiksessa venäläiseen tekniikan tohtoriin ja tulevaan yhteistyökumppaniini. Kumppanilla oli patentti ja minulla oli liiketoiminnan osaaminen, joten parivuoden päästä käynnistimme uuden tehtaan Joensuussa: katso video tehtaan avajaisista  Yrityksemme meni lopulta konkurssiin vuonna 2017. Yritys kasvoi ensin jyrkästi, mutta laman takia kannattavuustilanne laski nopeasti ja lopputulos oli konkurssi. Suurin syy konkurssille oli arvioin mukaan se, ettei innovaatio ollut vielä kypsä markkinoille.

Haastattelut tehtaan avajaisessa
markkinointi

Työelämän osaamista ja kokemusta minulle oli kertynyt erittäin paljon, varsinkin yrityksen taloudesta ja rahoituksesta, yritysten käynnistämisestä ja kehitysstrategioista, yrityksen prosessien optimoinnista ja paljon muista tärkeistä asioista. Jopa konkurssin jälkeen elämä menee eteenpäin, joten päätin suorittaa Tradenoomi – vielä yksi tutkintoa Karelian AMK:ssä. Aloitin opinnot vuonna 2018 ja 2020 kirjoitin opinnäytetyön Digimarkkinoinnin suunnitelusta. Lue opinnäytetyön. Kiinnostuin aiheesta niin paljon, että syvensin muihin kursseihin. Muun muassa sisältömarkkinointiin, myyntisuppiloon ja maksulliseen mainontaan kansainvälisesti. 

Kävin monia kursseja kahden vuoden aikana, mutta yhdessäkään ei ollut yhtenäistä ja kokonaisvaltaista kokonaisuutta digistrategiaa ajatellen.

Etsin ja kokosin itse parhaat tulokset kaikista koulutuksista ja otin käyttöön hyväksi havaitsemani menetelmät. Kokeilin menetelmiä yritykselläni Sonne Style ja sain 3 225 seuraajaa vain neljässä kuukaudessa.

Tästäpä kaikki alkoi…

Yrittäjästä tarina
elena-sonne-design

TÄRKEINTÄ MINULLE ON HALU AUTTAA…

Yrityksen perustaminen ja liiketoiminta on aina iso prosessi ja vaatii valtavasti resursseja yrittäjältä. Minunkin yrityksen perustaminen ja koulutuksien suunnittelu on ollut valtava ja vaativa projekti, mutta suurin motivaatio minulle on halu auttaa starttaavia- ja pienyrittäjiä menestymään toimivan strategian avulla ja neuvoa, miten vältetään niitä virheitä jo heti alussa, joita itse olen joskus tehnyt. 

Analyysit ja strategiat ja prosessit

Suoritan erilaiset analyysit (markkina, kohderyhmät, brändi). Analyysien perusteella rakennan digistrategian ja myyntien ja markkinoinnin prosessit

Digitaaliset kanavat

Käynnistän digitaaliset kanavat (some ja verkkosivut)asiakasta varten ja suunnitelen strategiset sisällöt. Suunnittelen ja käynnistän kohdennetut mainoskampanjat avaimet käteen periaatteella

Käännöspalvelut

Hallitsen venäjä - suomi - venäjä käännöstyöt ja osaan paljon erikoisanastoa, useilta eri aloilta. Teen tulkkaukset ja neuvottelut, käännän asiakirjat ja liiketiedostot ammattitaidolla

Jätä tarjouspyyntö tai varaa aika maksuttomaan konsultaatioon

Jokainen yritys on erilainen ja minä räätälöin palvelut juuri sinun yrityksesi tarpeet huomioiden

Viimeiset asiakaspalautteet

Tuula CEO

Vaikutelma koulutuksesta on tosi positiivinen. On paljon uutta tietoa. Koulutukset ja palvelut ovat ammattimaiset

Ilkka WordPress Dev.

Tämä on hyvä työkalu yrityksen kehittämisessä ja toiminnan viemisessä eteenpäin. Yritys tarvitsee aina kehitystä, kiinnostus myös laajentaa Venäjän markkinointiin. Parasta oli kilpailija-analyysi ja sitä kautta omien tuotteiden ja palveluiden kehittäminen

Katja CEO

Oppitunti oli oikein virkistävä, selkeä, jäsentävä. Perehdyttiin juuri minun yritykseni asioihin ja juuri oikeisiin kohtiin

Katja CEO

Oppitunti oli oikein virkistävä, selkeä, jäsentävä. Perehdyttiin juuri minun yritykseni asioihin ja juuri oikeisiin kohtiin